Wat is een dangerous good?

Dangerous goods zijn goederen met o.a. een GHS label of UN-nummer. Het komt op uiteenlopende producten voor, bijvoorbeeld schoonmaakartikelen en powerbanks. Als een gevaarlijk goed gekoppeld is aan een UN-Nummer dat een beschrijving heeft met het woord ‘Battery’ of ‘Batteries’ wordt het gemarkeerd als ‘Heeft batterij’. Binnen Monta moeten de gegevens van gevaarlijke goederen geregistreerd worden.

Verplichte informatie
De dangerous goods informatie van een product wordt als compleet beschouwd als:

• er een “aangepast symbool” (zie hieronder) is geupload
  • OF er is een safety sheet geupload EN (GHS label OF UN-nummer OF verpakkingsgroep zijn ingevuld))

Het aangepast symbool is voor klanten die een andere standaard dan GHS, UN of verpakkingsgroep hanteren. Bijvoorbeeld ADR. Het ADR symbool van het product kan dan geüpload worden.

MontaWMS software wms en hardware

Inbound

In de inbound is een knopje ‘dangerous product’ gemaakt. Dit knopje kan ingeschakeld worden als de inboundmedewerker een gevaarlijk product aan het inbounden is (product met GHS-label of UN-number). De medewerker hoeft hierbij geen details op te geven, deze knop is bedoeld om aan te geven dat een product gevaarlijk is. Vervolgens moeten de details in een ander proces opgegeven worden.

MontaWMS software wms en hardware
MontaWMS software wms en hardware
MontaWMS software wms en hardware

Montaportal

Op de product detail pagina van Montaportal is een nieuw knopje beschikbaar wanneer een product als gevaarlijk gemarkeerd is. Ook is er een melding zichtbaar wanneer het systeem detecteert dat gegevens missen. Wanneer er op ‘details’ geklikt wordt, opent een venster waarin de gegevens van het product ingevoerd kunnen worden. De gegevens kunnen overgenomen worden van het product, of van de Safety Data Sheet (SDS) welke eveneens opgegeven moet worden.